Mijn favorieten

Aankoop stappenplan

Als u op zoek gaat naar een nieuwe woning bent u bij ons kantoor aan het juiste adres. Wij weten als geen ander uw woonwensen te vertalen en zo een verantwoorde aankoop te doen. Maak een afspraak met ons kantoor om tot in detail te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Kunt u niet wachten tot het gesprek kijk dan alvast in ons stappenplan. Hierin staat schematisch weergegeven wat er allemaal komt kijken bij het kopen van uw nieuwe thuis.

Stap 1: Woonwensen in kaart brengen
Stap 2: Financiële mogelijkheden bespreken
Stap 3: Op zoek naar een geschikte woning
Stap 4: Woning bezichtigen
Stap 5: Bouwkundige en juridische beoordeling van de woning
Stap 6: Professionele onderhandelingen met als doel de juiste aankoopprijs
Stap 7: In orde maken van de overeenkomst
Stap 8: Inspecteren van de woning voor de notariële overdracht

 

Stap 1: Woonwensen in kaart brengen
 

Het is van belang om uw woonwensen specifiek in kaart te brengen. Samen met u inventariseren wij uw woonwensen en stellen een woningprofiel op. Denk daarbij aan zaken als locatie, omgevingsvoorzieningen, kavelgrootte, tuinligging, aantal slaapkamers, parkeermogelijkheden, wel of geen garage etc. Ook kunnen we dan meteen laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kunt u de voordelen van onze bekendheid en ervaringen met deze markt ervaren. Aan de hand van het profiel kunnen we heel gericht op zoek gaan naar uw nieuwe woning. Wat veel mensen niet weten is dat wij als NVM aankoopmakelaar de beschikking hebben over een NVM-database, waar een groter aanbod is dan bijvoorbeeld op sites als Funda. Door onze ervaring kunnen wij gemakkelijk een goede selectie voor u maken.
 

Stap 2: Financiële mogelijkheden bepalen
 

Nadat wij samen met u een woningprofiel hebben opgesteld is het van belang om te kijken naar de financiële mogelijkheden, maar vooral ook naar uw financiële wensen. Het gaat er namelijk niet alleen om hoeveel u kunt besteden, maar ook om hoeveel u wenst te besteden. Er is meer in het leven dan wonen alleen. Natuurlijk wilt u ook nog op vakantie en hobby's kosten ook geld. Wat kunt u eventueel aan eigen middelen inbrengen? Daarom maken wij naast het woningprofiel ook een financieringsprofiel. 
 

Stap 3: Op zoek naar een geschikte woning
 

Nu wij samen met u het woningprofiel en financieringsprofiel hebben opgesteld kunnen we op zoek gaan naar een geschikte woning. Wij houden het gehele aanbod van het Rijk van Nijmegen voor u in de gaten, niet alleen het aanbod van NVM-makelaars, maar ook woningen die via niet-NVM-makelaars of rechtstreeks door particulieren worden aangeboden. Wij zijn dagelijks met deze markt bezig en weten dan ook vaak wat er in deze markt nog meer beschikbaar komt. In zeer korte tijd zullen wij samen met u de selectie doornemen en besluiten welke woningen te bezichtigen.


 

Stap 4: Woning bezichtigen
 

Als wij samen de geschikte woningen hebben uitgezocht is het tijd voor een nadere kennismaking. Wij regelen dan een afspraak voor een bezichtiging en zullen samen met u het huis bezichtigen. U kunt zich dan volledig richten op de vraag of de woning voldoet aan uw wensen ten aanzien van grootte, sfeer, indeling, smaak enzovoorts.
Ondertussen zullen wij de woning volledig en kritisch bekijken, waarbij wij letten op de bouwwijze en het onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele gebreken en eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Als makelaar met jarenlange ervaring en als docent bouwkunde zal Jan van Lieshout een woning objectief beoordelen. Het is namelijk erg aannemelijk dat uw emotie meespeelt bij het bezichtigen van het huis. Door samen met Jan van Lieshout als aankoopmakelaar te gaan kijken zult u voorkomen dat u een te snelle of een verkeerde beslissing neemt. 

 

Stap 5: Bouwkundige en juridische beoordeling van de woning
 

Na het bezichtigen van de woning is natuurlijk de allerbelangrijkste vraag: 'Wat vond u van de woning?' Daarnaast zullen wij u onze bouwkundige en juridische beoordeling geven en eventuele haalbaarheid van aanpassingen en/of verbouwingen bespreken. Buiten het feit dat we naar de woning zelf kijken, doen we ook onderzoek naar de juridische eigendom, eventuele bodemverontreiniging, bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Bij appartementen kijken we verder nog naar de stukken van de Vereniging van Eigenaars (VvE) met betrekking tot de servicekosten en andere gemeenschappelijke zaken. Dit alles doen wij om ervoor te zorgen dat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 
 

Stap 6: Professionele onderhandelingen met als doel de juiste aankoopprijs en overige voorwaarden.
 

Als u samen met ons een woning heeft gevonden die aan uw wensen voldoet, of met een bepaald verbouwingsbudget geheel aan uw eigen wensen kan gaan voldoen, adviseren we over de dan te voeren onderhandeling. Daarbij verliezen we uw belang nooit uit het oog. In deze fase van de koop komt onze expertise u extra van pas. U weet dan precies wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van dat huis zijn. Daar waar u door uw enthousiasme wellicht iets verder zou willen gaan dan nodig houdt Jan van Lieshout u met beide benen op de grond. Ook zult u met uw eigen aankoopmakelaar door de verkopende partij als een serieuzere kandidaat worden gezien dan een kandidaat die zich niet laat bijstaan door een professional. Daarmee vergroot u dus de kansen een droomhuis te kunnen kopen. Echter onderhandelingen gaan niet alleen over de prijs. Het gaat ook om de beste voorwaarden qua opleverdatum, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en overige condities. Al deze zaken bij elkaar zorgen er zeker voor dat aankoopmakelaar Jan van Lieshout u meer oplevert dan dat het kost. 


 

Stap 7: In orde maken van de overeenkomst
 

Na een spannende tijd van onderhandelen zal de overeenkomst in orde worden gemaakt. Wij zorgen er dan voor dat alles correct wordt vastgelegd in een koopovereenkomst waarbij uw belangen zijn gewaarborgd. U kunt er dus vanuit gaan dat alles wat we afgesproken hebben in de overeenkomst is vastgelegd en dan wij de overeenkomst perfect voor u hebben opgesteld. Hierdoor kunt u zonder zorgen de overeenkomst tekenen. Wij nemen vooraf samen met u het gehele koopcontract door, zodat u er zeker van bent dat alles juiste zaken vermeld zijn. Pas als alle afspraken en voorwaarden in het koopcontract zijn vermeld tekent u het koopcontract. 
 

Stap 8: Inspecteren van de woning voor de notariële overdracht
 

Voordat de woning wordt overgedragen bij de notaris zullen wij samen met u inspecteren of de woning wordt opgeleverd in de afgesproken staat en met de afgesproken zaken. Op de dag van de overdracht gaan wij samen met u naar de woning zodat u er zeker van bent dat uw nieuwe huis correct wordt opgeleverd. Pas daarna gaan we samen naar de notaris en na de ondertekening van de leveringsakte bent u definitief eigenaar van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe woning!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring