Mijn favorieten

Uw huis verkopen in 7 stappen

Als u besluit om uw woning te verkopen, dan is het wel zo fijn om te weten hoe dit complexe zakelijke, juridische en bouwtechnische proces verloopt. Hieronder wordt ons verkoopplan in zeven stappen toegelicht. Daarbij is van belang rekening te houden met het feit dat dit stappenplan een algemene omschrijving geeft van de stappen. Elke woning vraagt namelijk om een verkoopstrategie op maat. Hoe deze verkoopstrategie op maat eruit ziet, leggen wij u graag uit tijdens een gratis adviesgesprek.

Stap 1: Het bepalen van de vraagprijs
Stap 2: Verkoop- en marketingplan
Stap 3: Woning verkoopgereed maken
Stap 4: De bezichtiging
Stap 5: De onderhandeling
Stap 6: Het ondertekenen van de koopovereenkomst
Stap 7: Naar de notaris

 

Stap 1: Het bepalen van de vraagprijs
 

Voor uw woning wilt u natuurlijk de juiste prijs vragen. Maar wat is een juiste prijs? Jan van Lieshout Makelaardij adviseert u graag bij het vaststellen van de vraagprijs. Het vaststellen van de juiste vraagprijs is een proces waar vele aspecten bij komen kijken. Wij houden rekening met de volgende zaken bij het bepalen van de waarde van uw huis:

  
Beoordelen van de ligging en woonomgeving. Denk daarbij aan het uitzicht, de zonkant, groen etc. 
  Inventariseren financiële lasten, bijzondere bepalingen en milieuaspecten.
  Beoordeling bouwtechnische staat van de woning. Is er bijvoorbeeld binnenkort onderhoud vereist of is dat al uitgevoerd?
  Uitvoeren van een complete marktanalyse
  Onderzoeken van de waarde van soortgelijke woningen
  Beoordelen van de energiezuinigheid van de woning 
  In geval van een appartement: inventarisatie naar het functioneren van de Vereniging van Eigenaars en de financiële status daarvan.

Al deze punten in combinatie met onze jarenlange ervaring in Nijmegen en omgeving zullen leiden tot een vraagprijs waar u het meest bij gebaat bent, namelijk een realistische vraagprijs. 
 

Stap 2: Verkoop- en marketingplan
 

Om een huis op de juiste manier in de markt te zetten is er meer nodig dan een te koop bord en een simpele advertentie op Funda. Wij bieden u een compleet promotiepakket, waarbij verschillende kanalen worden ingezet om uw huis op de juiste manier aan te bieden. Hieronder vindt u een lijst van promotiekanalen die wij inzetten:
 • Advies hoe de woning te presenteren
 • Funda advertentie met promotiepakket:
  • Fotoreportage 
  • 360 graden foto's met virtuele tour
  • Plattegronden in 2D en 3D
  • Online verkoopbrochure
  • Prominente plaatsing op Funda.nl 
 • Plaatsing op janvanlieshout.nl 
 • Aanmelden woning in het uitwisselingssysteem van NVM makelaars, andere makelaars, woningsites.
 • Professioneel verzorgde verkoopdocumentatie met foto's plattegronden enz.
 • Social Media: wanneer door u gewenst bieden wij bij Jan van Lieshout Makelaardij diverse mogelijkheden voor het presenteren van uw woning op Social Media. Daarbij kunt u desgewenst eenvoudig onze professionele presentaties zelf of door uw vrienden laten delen.
Dit is een overzicht van de promotiekanalen die wij voor u inzetten. Toch vraagt elk huis om een promotie op maat, afhankelijk van uw wensen, uw huis en uw budget. In overleg met u zullen wij de juiste verkoop- en marketingstrategie inzetten om uw huis optimaal te presenteren.


 

Stap 3: Woning verkoopgereed maken
 

Een eerste indruk is erg belangrijk bij een bezichtiging. Als u ervoor gekozen heeft om de woning te gaan verkopen is het verstandig om uw woning zo goed mogelijk te presenteren voor de verkoop. Denk daarbij  aan klein onderhoud, een opgeruimd huis en een nette tuin. Buiten deze vanzelfsprekende punten, zullen wij bij Jan van Lieshout Makelaardij met verschillende tips ervoor zorgen dat uw huis goed gepresenteerd wordt. Het interieuradvies uit ons promotiepakket geven wij zelf. Wij huren dus geen interieurstyliste in. Met onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe men een huis op de juiste manier presenteert voor koopkandidaten. Daar is geen interieurstyliste voor nodig. Het voordeel voor u is dat u geen kosten hoeft te maken voor een interieurstyliste en u uw huis toch perfect presenteert.
 

Stap 4: De bezichtiging
 


De bezichtiging is weer een moment waarop Jan van Lieshout van echte meerwaarde is. Ten eerste hoeft u zelf niet bij de bezichtiging aanwezig te zijn. Doorgaans durven potentiële kopers meer vragen stellen en kijken ze rustiger rond als de verkoper er niet bij is. Dit geeft de kopers de mogelijkheid om de makelaar vragen te stellen over alle mogelijkheden die er zijn bij het huis. Denk daarbij aan kleine aanpassingen, maar ook aan complexere zaken als verbouwingswerkzaamheden. Dit kan veel nuttige informatie opleveren voor een eventuele onderhandeling en de verkoopkansen nemen toe
 

Stap 5: De onderhandeling
 

Het voeren van onderhandelingen is een vak op zich. Het gaat daarbij niet alleen om de onderhandeling over de prijs, maar ook over de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden en het opstellen van de lijst roerende zaken. Bij Jan van Lieshout makelaardij houden wij het complete overzicht en zullen in overleg met u zorgen voor de juiste onderhandeling. De controle over het onderhandelingsproces verlies je nooit, want uiteindelijk bepaalt u zelf voor welke prijs u uw woning wilt verkopen. Wij staan u echter bij met het juiste advies en doen de onderhandelingen voor u. 

Let op: Zo lang een bod nog niet is aanvaard, kan er een hoger of een lager bod volgen. Het aanvaarden van een bod betekent niet dat de koop is gesloten. Dit gebeurt pas bij de volgende stap, het ondertekenen van de koopovereenkomst.

 

Stap 6: Het ondertekenen van de koopovereenkomst
 

Je bent er uit met de koper. Er zijn afspraken gemaakt over de verkoopprijs, de datum van levering, ontbindende voorwaarden en eventueel een lijst met roerende zaken. Al deze afspraken worden door ons schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst. Voordat u de overeenkomst ondertekent, nemen wij deze zorgvuldig met u door. Pas wanneer voor u helemaal duidelijk is wat de koopovereenkomst voor u zal betekenen, laten wij deze overeenkomst ondertekenen door de koper en diens makelaar. Wanneer zowel u als de koper zijn handtekening heeft gezet is de koopovereenkomst gesloten. Dan breekt er nog een spannende periode aan, want de koopovereenkomst kan nog ontbonden worden. Denk daarbij aan:
 • De wettelijke bedenktijd van drie dagen
 • Ontbinding op basis van ontbindende voorwaarden
 • No-Risk clausule kan leiden tot ontbinding.
Bij Jan van Lieshout Makelaardij weten wij als geen ander dat dit een spannende en stressvolle periode is, en zullen u daarom volledig bijstaan met al uw vragen. Wij streven naar een zorgeloze afwikkeling en zijn pas tevreden als u dat bent.


 

Stap 7: Naar de notaris
 

Het verkoopproces is bijna afgerond. Nu wordt de akte van levering getekend en het financiële gedeelte afgerond. Zodra de notaris de papieren heeft ontvangen plannen wij samen met u een afspraak bij de notaris. Bij deze stap is het van belang om het concept van de leveringsakte en de nota van de afrekening goed te controleren. Dit doen wij samen met u, zodat u nooit voor verrassingen zult komen te staan. Daarnaast kan de koper voor de levering de woning inspecteren om te zien of alles is achtergelaten zoals afgesproken.

Dan gaan we samen naar de notaris. Als de akte van levering is ondertekend wordt deze door de notaris ingeschreven in de openbare registers (Kadaster) en bent u geen eigenaar meer van de woning. Gefeliciteerd, uw huis is verkocht!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring